Spelregels in de natuur

FaunaMap is de app voor avontuurlijke zielen die graag speuren naar bevederde vrienden! Maar laten we eerst wat spelregels met elkaar afspreken, zodat we allemaal kunnen genieten van de natuur zonder onze gevederde vrienden of andere wezens te verstoren. Hier volgen onze FaunaMap spelregels:

Hou afstand en doe een vogeldansje: Niemand houdt van een ongevraagde close-up, dus geef onze gevleugelde vrienden wat ruimte. Onthoud: ze zijn geen modellen op een catwalk, maar wilde wezens met hun eigen agenda.

Geduld is een vogelvoer: Soms spelen ze verstoppertje, dat hoort erbij. In plaats van te gaan schreeuwen als een ekster, blijf rustig en wacht af. Wie weet komen ze weer tevoorschijn voor een staande ovatie!

Telescoop, niet teleschop: Gebruik je instrumenten verstandig om de afstand te bewaren en anderen ook een glimp te gunnen. Laten we eerlijk zijn, het is geen wedstrijd om wie het dichtst bij kan komen zonder gepikt te worden. Zoek je toch een beleving dichtbij? Overweeg dan een vogelpark of dierentuin naar keuze. 

Niet plukken, maar klikken: We zijn hier om te observeren, niet om te oogsten. Laat de flora en fauna lekker waar ze zijn, tenzij je een Sherlock Holmes bent op het gebied van determinatie.

Blijf op het rechte pad, letterlijk: Geen zijpaden, doodlopende steegjes of avonturen op verboden terrein. We willen geen verhalen over verdwaalde ontdekkingsreizigers.

Volg de gids (niet de eend): Als er paden zijn, volg ze dan als een goede schaapsherder. Het voorkomt onnodige slijtage aan je wandelschoenen en de habitat.

Leave no trace: Laat de natuur achter zoals je hem vond, zonder voetafdrukken of lunchverpakkingen achter te laten. We zijn geen gasten in een hotel, dus ruim je eigen rommel op!

Vriendelijkheid is onze valuta: Als je iets ziet wat niet pluis is, spreek dan vriendelijk de mensen er op aan. Niet als een kip zonder kop beginnen te kakelen, gewoon netjes en beleefd. Als dat niet werkt, schakel dan de hulp van hogere hand in.

Blijf een Fauna-vriend: Wees een ambassadeur voor onze community, laat zien dat we allemaal één zijn in onze liefde voor de natuur. Samen staan we sterk!

Vleugels uitslaan zonder pottenkijkers: niet iedereen houdt er van dat zijn/haar pasgeboren kind direct op social media verschijnt. Daarom het advies: geen kiekjes van nestjes of broedende vrienden.